top of page

Voorbeeldregeling: Aanvulling op de bestaande vakantieregeling t.g.v. de Coronacrisis

Juli 2020

Nederland gaat op vakantie de aankomende weken en heel veel mensen hebben er voor gekozen om in Nederland te blijven dit jaar.

 

Maar er zijn ook genoeg mensen die er toch voor kiezen op vakantie te gaan in het buitenland. Werkgevers vragen zich af of dat zo maar allemaal kan en wat de gevolgen zijn op het moment een medewerker bijvoorbeeld ziek wordt in het buitenland of Corona krijgt en in quarantaine moet blijven, thuis of op vakantie. Wie betaald dat dan, mag je extra verlofdagen inhouden of het loon niet uitbetalen omdat er niet gewerkt kan worden? Wat nu als een land of regio in lock-down gaat en je medewerker kan niet op tijd naar huis. Wat zijn dan je rechten en plichten als werkgever en tot hoever reikt dan "goed werkgeverschap"?

Één ding is in ieder geval duidelijk. Als je vooraf niets hierover afspreekt met je medewerkers wordt het lastig om bijvoorbeeld extra verlofdagen in te houden of überhaupt na te denken of het loon stopgezet mag worden.

Daarom bieden wij een gratis voorbeeldregeling aan die werkgevers kunnen gebruiken om aanvullende afspraken te maken op de reeds bestaande vakantieregeling.

De gratis voorbeeldregeling (in PDF format) staat onder de rubriek downloads op deze website.

 

Wil je liever een MS Word versie van deze regeling ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar corona@regiohr.nl met het onderwerp "voorbeeldregeling vakantie".

Zijn er bijzonderheden, aanvullende vragen of moet er maatwerk worden verricht om de regeling te kunnen gebruiken, bel dan met de Werkgever en Corona helpdesk: 085 - 13 09 649

bottom of page